HISTÒRIA

El futbol arriba a Catalunya gràcies a Gaspar Matas, que torna a Palamós després dels seus estudis a Anglaterra. Amb uns amics forma, l’any 1898, elPalamós Foot-ball Club. El primer partit va ser contra un equip d’anglesos que havien viatjat en vaixell, amb victòria del Palamós per 2 a 1.

Els primers campionats eren de caire local: hi havia moltes colles d’amics, barris… que competien entre ells. Fins a la celebració d’un campionat de la província de Girona, els colors del Palamós eren el blanc per les samarretes i un color fosc pels pantalons. El guanyador tindria dret de portar el groc i el blau, representatius del districte marítim de Palamós. Va guanyar l’equip palamosí: aquest va ser l’inici de la combinació actual de colors.

El dia 24 de juliol de 1912 es va inaugurar el nou camp esportiu, situat a les afores de Palamós, en que es va guanyar per 3 gols a 0 a l’Strong de Girona.

El primer partit internacional va ser el dia 27 de maig de 1928, contra el Revel (a mig camí de Carcassona a Tolosa del Llenguadoc). Va guanyar el Palamós per 2-1. L’endemà es va disputar la revenja i va tornar a imposar-se el Palamós, aquest cop per 3-1.

El dia 12 d’abril de 1931, el Palamós es va proclamar per primera vegada campió de Catalunya, després de derrotar en la final al Tàrrega per 3 gols a 1.

La temporada 1985/86 es va plantejar seriosament l’ascens a la tercera divisió. Aquell any no es va aconseguir, però va arribar l’any següent: era el “SÚPER-PALAMÓS”.

La temporada 1987/88 l’equip es va “passejar” per la tercera divisió, assolint un nou ascens, aquest cop a la segona divisió B. Nous fitxatges, molta ambició… i l’any després un nou ascens: a la segona divisió A. El debut es va produir a Múrcia. Tothom esperava una derrota, però el resultat va ser favorable per 1 gol a 2. El Palamós va ser l’equip revelació. Els dos últims partits eren clau per decidir si el Palamós obtenia el dret de promocionar a la primera divisió, però les coses no van sortir bé i l’equip es va quedar a les portes d’un nou ascens. De totes maneres, la temporada 1989/90 és recordada com a mítica: el Palamós C.F. era l’equip de moda. A partir de llavors l’equip es va consolidar a la divisió d’argent del futbol espanyol, on hi va estar 6 anys consecutius fins al doble descens que va portar a l’equip palamosí de nou a la tercera divisió.

Comparteix:Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Degà de Catalunya. Fundat el 1.898

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram